13.11.2019

NWS | VERBETERPLAN STADSTUIN WARANDE VERDWIJNT DIRECT IN DE PRULLENBAK

warande nieuw.jpg
De ruim twee miljoen euro die het zou gaan kosten is er niet en uit onderzoek blijkt dat de gebruikers van de stadstuin aan de Warande best tevreden zijn met de huidige opzet. Dat schrijft wethouder Paalvast (D66) aan de gemeenteraad. De ontwikkelingskosten van 50.000 euro zijn gedeeld met Unibail-Rodamco-Westfield.

Ondanks dat het project niet doorgaat zullen de watercipressen in de stadstuin en de honingbomen aan het Noordwaarts worden weggehaald. Ook de overlast door hangjongeren in het verlaten deel van het stadshart wordt opgepakt.

Redactie Zoetermeer - 19:47:49 @ Zoetermeer

NWS | DSO BENTHUIZEN; GRENSCORRECTIE GEEN OPTIE VOOR ALPHEN

dso jongeren.jpg
Alphen aan den Rijn wil wel meewerken aan een oplossing voor de gevaarlijke situatie bij voetbalclub DSO, maar werkt niet mee aan een grenscorrectie. Het terrein van de Zoetermeerse voetbalclub ligt officieel in Benthuizen, onderdeel van de gemeente Alphen. Dit gebied valt onder een andere veiligheidsregio en dat leidt tot onduidelijkheid voor hulpverleners. Verder is het DSO-terrein vanuit Benthuizen niet bereikbaar.

Redactie Zoetermeer - 09:10:51 @ Zoetermeer

12.11.2019

NWS | ZE DRONKEN EEN GLAS, DEDEN EN PLAS EN ALLES BLEEF ZOALS HET WAS

2 rosier euro.jpg

Het begrotingsdebat duurde onveranderd lang, maar uiteindelijk bleef alles zoals het was voorgesteld door het college van burgemeester en wethouders. De veertien miljoen euro aan bezuinigingen* zullen zichtbaar en voelbaar zijn bij voorzieningen als de bibliotheken, het persoonsgebonden budget, de Zoetermeer Pas en activiteiten op openbare scholen. Ook gaan de parkeertarieven van de goedkoopste van Nederland naar bijna de hoogste parkeertarieven van Nederland en worden de afvaltarieven herzien.

De acht oppositiepartijen zagen het machteloos aan. Waar in voorgaande jaren nog wat “bijgeschaafd” kon worden, bleken de bezuinigingen nu in beton gegoten door de coalitie van CDA, LHN, GL, D66 en VVD. Het enige dat de kleine fracties mochten doen was gezamenlijk tegenstemmen.

*Het begrotingstekort wordt vooral veroorzaakt door onverwacht hoge kosten bij de jeugdzorg.

Redactie Zoetermeer - 10:55:45 @ Zoetermeer