STICHTING ZOETERMEER FM

De publieke omroep van Zoetermeer sinds 1993. 

Postbus 841, 2700 AV Zoetermeer Studioadres: Duitslandlaan 23, 2711 BG Zoetermeer (theaterkantoor) Tel: 079 - 3317287 

ZFM is te zien via 
streams en televisie kanalen van Ziggo Haaglanden (kanaal 42), KPN/XS4ALL/Telfort (kanaal 1419), Vodafone (kanaal 737), XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte en Lybrandt (2082), Tele2 (lokale zenders bekijken) Onze mobiele apps (zoek naar ZFM Zoetermeer) zijn gratis te downloaden in de Apple App store en via Google Play 

ZFM is online te horen via onze apps, op Ziggo digitaal kanaal 719 en de zender op FM 96.2 Ook alle andere aanbieders geven ons door. Kijk voor de kanalen in de programmagids van je radio en tv provider.

Meld ontvangstproblemen van ZFM 96.2 direct bij het Agentschap Telecom en help zo ons zendbereik te optimaliseren via 050 - 5877 444.

Bestuur, PBO en ANBI status
Omroepbestuur, management en Programmabeleidsbepalend Orgaan (PBO) zijn centraal bereikbaar via bovenstaande adressen en via studio mail.
 

De missie van ZFM:

ZFM verbindt de Zoetermeerders. Eén op één, groepen binnen de lokale samenleving onderling en - in een breder perspectief -  inwoners met de gemeente.

Met deze formulering legt ZFM een duidelijk accent op het bevorderen van de (sociale) cohesie en van actieve betrokkenheid van bewoners bij de lokale gemeenschap. 
ZFM wil dit breed uitleggen: zowel op het niveau van individuen, als op het niveau van groepen binnen de gemeente Zoetermeer.

De visie van ZFM:

ZFM brengt Zoetermeerders met elkaar in contact met actuele lokale informatie, de beste muziek en (spraakmakende) programma’s.

Bestuur

Vacature (Voorzitter)
De heer H.T. ter Maten (Vice voorzitter)
Mevrouw J.M.G. van der Ven (secretaris)

Programmabeleidsbepalend orgaan (PBO)

Mevrouw N. Sadinska (Etnische en culturele minderheden)
Mevrouw N. Vinke (Kunst en cultuur)
De heer F. Rijkaart (Kerkgenootschappen)
De heer T. van Zeijl (Werkgeversorganisaties)
De heer J.M.M. Jennissen (Natuur en Milieu)
De heer B. Kranendonk (Onderwijs)
De heer W. van Zelm (Werknemersorganisaties)
Mevrouw M. Sterrenburg (Jongeren)
Mevrouw P. Schalling (Maatschappelijke Zorg en Welzijn)
Mevrouw S. Langeveld (Vrije Tijd, Recreatie en Sport)

Hoofdlijnen beleid:

Zoveel mogelijk Zoetermeerders bereiken door waar nodig de distributiekanalen te moderniseren en/of uit te breiden. Samenwerken met en toegang verlenen tot onze distributiekanalen aan lokale maatschappelijke organisaties en de individuele inwoners. ZFM is een 100% vrijwilligersorganisatie en zoekt bewust naar mensen die een positieve bijdrage aan de programma's kunnen leveren.

Beloningsbeleid:

ZFM heeft geen directie en personeel in loondienst. Bestuur, PBO leden en medewerkers werken allemaal als vrijwilliger en ontvangen daarvoor geen andere beloning dan een eventuele vergoeding voor gemaakte onkosten. 

Activiteiten:

Live actuele video-streams via social media en digitale televisie van o.a. evenementen en bijeenkomsten die relevant zijn voor de inwoners van Zoetermeer. De nieuwsvoorziening is dag en nacht te bereiken. Onlangs is de distributie via de Mediahub in Hilversum gerealiseerd. 
Alle providers kunnen hierdoor de stream ophalen en naar hun klanten doorzetten.      

Contact:

Omroepbestuur, management en Programmabeleidsbepalend Orgaan (PBO) zijn centraal bereikbaar via Postbus 841, 2700 AV Zoetermeer en via bestuur[@] zfmzoetermeer.nl. Het PBO komt 4 keer per jaar bijeen. De data voor deze openbaar toegankelijke vergaderingen zijn opvraagbaar.

ZFM is een stichting met een ANBI status;
RSIN / fiscaal nummer ANBI 801978415