12.01.2020

NWS | MILIEUDIENST: “GELUID HARDCOREPARTY STOND TE HARD”

nws silverdome bkjn .jpg

Uit metingen rond de Silverdome blijkt dat het geluid op 28 december tijdens een hardcore housefeest veel te hard stond. De milieudienst zal de organisatie daarvoor alsnog bekeuren. Tijdens het feest waren er tot in de vroege ochtend zware dreunen in de omliggende wijken hoorbaar. Veel mensen belde de politie en uitte hun boosheid op social media.

BKJN (Beter Kom Je Niet) Events heeft volgens de gemeente opnieuw een vergunning aangevraagd voor een feest op 7 maart. Burgemeester Aptroot zegt in een memo aan de gemeenteraad deze aanvraag “zeer kritisch” te bekijken.

Het motto van de organisatie is “Harder than the rest”. Op 7 maart staat het feest BKJN vs Partyraiser op het programma. Een party organisator zegt dat de Silverdome niet geschikt is voor versterkte optredens en evenementen, “Het pand is daarvoor gewoon niet gebouwd en bovendien onvoldoende geïsoleerd.”

Door: Mark Kampers

Redactie Zoetermeer - 00:19:53 @ Zoetermeer

11.01.2020

NWS | ERVAREN CHEF MOET STAGE CAFE SUCCESVOL MAKEN

NWS STAGE 2.jpg

Jeffrey van Dijk, voormalig eigenaar van Hoeve Kromwijk, is gevraagd om het noodlijdende café bij het Stadstheater te redden van een vroegtijdige ondergang. De maître en meester-kok is net met sabbatical geweest en heeft toegezegd om tijd te gaan steken in Stage op het Cadenzaplein. Hoeve Kromwijk behaalde onder Van Dijks leiding bij Michelin de status “bib gourmand” voor een ultieme prijs-kwaliteit verhouding

De horeca bij het theater van Zoetermeer is al jaren verliesgevend. Wethouder Paalvast liet de gemeenteraad kortgeleden weten dat er dieprode cijfers zijn. Vanaf de opening tot eind 2018 is bij Stage Kitchen & Café al bijna zeshonderd duizend euro verlies gedraaid.

Redactie Zoetermeer - 12:23:28 @ Zoetermeer

07.01.2020

NWS | APTROOT WIL SNEL EEN VUURWERKVERBOD IN ZOETERMEER

NWS NIEUWJAAR 2020.jpg

Burgemeester Aptroot heeft op de nieuwjaarsbijeenkomst in het Stadstheater gezegd voor een totaalverbod op vuurwerk te zijn. Eerder op de avond maakte de gemeente Rotterdam bekend dat er bij de komende jaarwisseling een verbod op particulier vuurwerk geldt in de hele stad.

Aptroots partij, de VVD is nog steeds geen voorstander van een verbod. Fractieleider Klaas Dijkhoff schreef vandaag op zijn facebook pagina; “Je kunt dan als politicus natuurlijk binnen een week na oud en nieuw zeggen -verbieden die hap- en vervolgens doen alsof je het probleem daarmee oplost. Maar je kunt ook grondig nadenken over de juiste balans. Dat laatste heeft mijn voorkeur.”

Toch pleit VVD-hardliner Aptroot voor een vuurwerkverbod met straffen als hoge boetes en stevige gevangenisstraffen voor geweldpleging tegen hulpdiensten. Verder sprak de van Zoetermeer afscheid nemende burgemeester in zijn nieuwjaarsboodschap ook de ouders in zijn stad aan, “die moeten niet alleen voeden, maar ook opvoeden.” Aptroot besloot met een dankwoord aan de lokale hulpdiensten voor hun optreden tijdens de brand aan de Industrieweg die ontstond in de nacht van oud en nieuw.

[bij de foto] De burgemeester startte de avond overigens al drummend in een band die het nummer Think van Aretha Franklin speelde.

Redactie Zoetermeer - 21:18:57 @ Zoetermeer