07.01.2020

NWS | APTROOT WIL SNEL EEN VUURWERKVERBOD IN ZOETERMEER

NWS NIEUWJAAR 2020.jpg

Burgemeester Aptroot heeft op de nieuwjaarsbijeenkomst in het Stadstheater gezegd voor een totaalverbod op vuurwerk te zijn. Eerder op de avond maakte de gemeente Rotterdam bekend dat er bij de komende jaarwisseling een verbod op particulier vuurwerk geldt in de hele stad.

Aptroots partij, de VVD is nog steeds geen voorstander van een verbod. Fractieleider Klaas Dijkhoff schreef vandaag op zijn facebook pagina; “Je kunt dan als politicus natuurlijk binnen een week na oud en nieuw zeggen -verbieden die hap- en vervolgens doen alsof je het probleem daarmee oplost. Maar je kunt ook grondig nadenken over de juiste balans. Dat laatste heeft mijn voorkeur.”

Toch pleit VVD-hardliner Aptroot voor een vuurwerkverbod met straffen als hoge boetes en stevige gevangenisstraffen voor geweldpleging tegen hulpdiensten. Verder sprak de van Zoetermeer afscheid nemende burgemeester in zijn nieuwjaarsboodschap ook de ouders in zijn stad aan, “die moeten niet alleen voeden, maar ook opvoeden.” Aptroot besloot met een dankwoord aan de lokale hulpdiensten voor hun optreden tijdens de brand aan de Industrieweg die ontstond in de nacht van oud en nieuw.

[bij de foto] De burgemeester startte de avond overigens al drummend in een band die het nummer Think van Aretha Franklin speelde.

Redactie Zoetermeer - 21:18:57 @ Zoetermeer