21.01.2020

NWS | LET OP! “PHISHINGMAIL” KAN NU OOK OP JE DEURMAT PLOFFEN

nws rabofraude.jpg

ZFM kreeg via een tipgever een oplichtingsbrief die via de post is verstuurd. Met een Zoetermeers adres! Bij de woning in Seghwaert zit de brievenbus aan de buitenzijde. Een klassieke manier om “pasjes te vissen”.

In de brief van de “Rabobank” staat dat je bankpas op korte termijn verloopt en dat er een nieuwe kan worden aangevraagd. Naast het invullen van een formulier, met daarin uiteraard de vraag om je pincode, is er opmerkelijk genoeg ook de tip om je pas door te knippen. Een bankmedewerker laat ons weten dat de meeste mensen de chip niet doorknippen en het pasje dan nog te herstellen is.

Deze vorm van oplichting was tot nu een typische e-mail scam. Waarschuw daarom ook mensen in je omgeving die geen internet hebben.

Redactie Zoetermeer - 21:53:17 @ Zoetermeer

NWS | PAS OP! BETAALD PARKEREN DUURDER EN LANGER IN CENTRUM

nws parkeerregime.jpg

Het nieuwe parkeerbeleid in het centrum zorgt voor verwarring. Het tarief is verhoogd van 1,50 naar 2,40 per uur en het betalen moet tot 23.00 uur, maar dat wordt niet met borden aangegeven (zie foto) Inmiddels zijn er al mensen beboet voor 60 euro!

Redactie Zoetermeer - 17:56:31 @ Zoetermeer

NWS | NA 1100 RONDEN MOET STEVEN (16) HELAAS OPGEVEN

nws karten 2020.jpg

De poging van Steven Heppener om in 24 uur ruim 733 km te karten is helaas mislukt. Ondanks een intensieve training verkrampte zijn lichaam in ronde 1100. Toch was het een klein beetje feest in GameCity Zoetermeer want er werd wel geld opgehaald voor het goede doel!

Redactie Zoetermeer - 17:53:58 @ Zoetermeer