CORONA REGIONAAL


Terug naar overzicht

29-07-2020

Tot 1 november mogen terrassen in Den Haag een uur langer open bij 25 graden+

Vanaf donderdag 30 juli tot het einde van het terrasseizoen op 1 november 2020 mogen de Haagse terrassen van donderdag tot en met zaterdag een uur langer open blijven bij een temperatuur van 25 graden of hoger.

Hiermee geeft het College uitvoering aan twee moties die door de gemeenteraad zijn aangenomen om tijdelijk de openingstijden van Haagse terrassen te verruimen. Met deze maatregel wil de gemeente horecaondernemers meer ruimte geven nadat de sector hard getroffen is door de coronacrisis. Eerder al gaf Den Haag horecaondernemers letterlijk meer terrasruimte door tijdelijk een terrasuitbreiding van 25 procent toe te staan.

Wekelijks op donderdag om 12:00 uur communiceert de gemeente op de site over de weersverwachting en daarmee of de terrassen die dagen een uur langer open mogen. Alleen de informatie op deze pagina is bepalend. Ook als de temperatuur afwijkt van wat de voorspelling was. Andere weerberichten of eigen waarnemingen gelden niet.
De openingstijden van de terrassen bij de verruiming bij 25 graden of hoger worden als volgt:
• Uitgaanskernen: gevelterras tot 03:30 uur – overig tot 02:30 uur
• Toeristisch gebied Scheveningen/Binnenstad: tot 02:00 uur
• Kijkduin: tot 02:30 uur
• Overig Den Haag: tot 24:00 uur
De verruimde openingstijden van het terras moeten door de ondernemer goed worden afgestemd met de omgeving, door bijvoorbeeld hierover contact op te nemen met een bewonersorganisatie. Bestaande geluidsnormen blijven gelden. Er wordt gehandhaafd bij excessen. Bij klachten over geluidsoverlast kan er contact worden opgenomen met de politie of de Omgevingsdienst Haaglanden.Terug naar overzicht