INSIDE ZTM 
 
 

CORONA REGIONAAL


Terug naar overzicht

04-01-2021

Haagse startup werkt aan coronavirus neutraliserende beschermingsmiddelen, waarschuwt voor derde golf ondanks vaccinatie

DAWODY Science Fashion presenteert een nieuwe reeks een reeks innovatieve beschermingsmiddelen die het coronavirus neutraliseren. Het gaat onder meer om een nieuwe generatie handschoenen die het virus op contact neutraliseren. De startup uit Den Haag maakt daarvoor gebruik van gepatenteerde zno-, koper- en zilver-ionen dat in nano deeltjes wordt geïntegreerd in de textiel van de beschermingsmiddelen.


Het Nederlandse vaccinatieprogramma gaat deze week van start. Hiermee worden de eerste stappen gezet om terug te gaan naar het oude normaal. Maar met de opkomst van de Britse coronavariant ligt een derde golf op de loer. De Haagse ondernemer Safa Dawody werkt met DAWODY Science Fashion aan beschermingsmiddelen die effectiever zijn dan de producten die nu nog vaak gebruikt worden.

Mondkapje met jaar antivirale garantie

Het bedrijf lanceerde recentelijk Sars-Cov-2 neutraliserende mondkapjes. Dat zijn mondkapje met een jaar antivirale garantie, waarbij wassen eens per week wordt geadviseerd. Dawody werkt hiervoor samen met Zwitserse, Amerikaanse en Duitse bedrijven die de gepatenteerde technologie hebben ontwikkeld om het coronavirus op contact te neutraliseren in textielen. Het nieuws over de Haagse startup werd breed opgepakt door internationale nieuwszenders zoals Business Insider, Market watch, Yahoo finance en andere internationale media. De coronavirus neutraliserende mondkapjes van DAWODY zijn verkrijgbaar in de webshop van het bedrijf.

Speciale handschoenen

Inmiddels is het bedrijf druk bezig met het ontwikkelen van handschoenen die het coronavirus op contact neutraliseren. DAWODY maakt hiervoor gebruik van gepatenteerde zno-, koper- en zilver-ionen dat in nano deeltjes wordt geintegreerd in de textiel van de beschermingsmiddelen. Alle internationale regelgeving, inclusief veiligheid en antivirale werkzaamheid tegen het coronavirus is door geaccrediteerde organisaties bevestigd en vastgesteld.

Coronavirus nog lang niet verslagen

Volgens de Haagse ondernemer zal 2021 niet veel verschillen van 2020. "Vaccins kunnen een vals gevoel van veiligheid geven, dat beschermingsmiddelen en volksgezondheidsmaatregelen niet meer nodig zijn. Dit is helaas niet het geval. Recente publicaties van de Amirikaanse Center for Disease Control tonen aan dat mondkapjes de kans op infectie met het coronavirus tot wel 70% verminderen. Joe Biden heeft aangegeven dat op zijn inauguratiedag mondkapjes worden verplicht en dit is niet zonder reden", aldus Dawody.

''We hopen met onze innovatieve beschermingsmiddelen mensenlevens te kunnen redden en staan open voor alle vormen van samenwerkingsverbanden dit doen we samen voor Nederland."

DAWODY Science Fashion is een Nederlandse startup dat zich richt zich op innovatie in de mode industrie door technologie te integreren in kleding. Als reactie op de mondkapjestekort is DAWODY in April 2020 begonnen met innovatieve mondkapjes te produceren. Dit heeft geresulteerd in coronavirus neutraliserende beschermingsmiddelen om verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.Terug naar overzicht